Sport & Business verbindt tijdens Sportersavond 2020

7 februari 2020

‘Topsport is egoïstisch.’ Die stelling gooide voorzitter Bert Kuijers erin tijdens het startende interview van ultra sporter Henry Visscher en voetballer Rob Mijnheer. Dit als aftrap van de sportersavond 2020 waar behalve leden van de organiserende partij Sport & Businessclub Staphorst ook de topsporters uit de gemeente Staphorst waren uitgenodigd die een podiumplek bereikten”

Rob Mijnheer kan de stelling niet geheel ontkennen, “Om een bepaald niveau te bereiken moet je soms dingen in je leven laten en dat is niet altijd heel sociaal.” Henry denkt er het zijne van: “Een sporter is doelgericht en doet er alles aan om dat te bereiken, ik zou dat liever gedisciplineerd willen noemen. Je gaat nog steeds niet naar die verjaardag, maar het valt wel uit te leggen.”

Rob Mijnheer kan terugkijken op een prachtige carrière als voetballer bij VV Staphorst met een uitstapje naar Be Quick ’28. Het effect van voetbal op de nabije omgeving, en andersom is heel bijzonder. Een teamsporter pur sang, als aanvoerder van het eerste elftal heeft hij meer dan 300 wedstrijden mogen spelen. Bij Henry bleek wat meer variatie in zijn carrière te zitten. Als afsluiting van zijn skeelercarrière skeelerde hij 12 jaar geleden in 24 uur niet alleen een wereldrecord, maar ook een magisch sponsorbedrag bijeen waar een school van gebouwd is in B.Huongveng in Manipur (grenzend aan Birma). Goed, dat zat erop: de volgende uitdaging werd de triatlon met als doel een podiumplek op het NK. Toen dat ook werd behaald bleek hij met weinig inspanning (ten opzichte van andere lopers) best goed te zijn in lange afstandslopen. Met toen werk in Deventer, werd de terugweg naar Rouveen ingezet als hardlooptraining. Na het NK ultralopen afgelopen jaar waar hij zilver behaalde en genomineerd werd voor het WK is nu toch zijn carrière als ultraloper ten einde. Andere activiteiten in zijn leven vragen aandacht, waar de sport toch wel een rode draad zal blijven.

Sport verbindt, geeft uitdaging en vraagt om doorzettingsvermogen. Eigenschappen waar ook ondernemers zich in herkennen. “Houd de lol erin en probeer geen druk te voelen” zijn tips voor alle mensen in de zaal geweest van Rob en Henry. En die mensen in de panoramazaal van het Vergulde Ros waren behalve ondernemers ook topsporters die het afgelopen jaar buitengewoon presteerden.

Zo werden Marisha Talen, Jasmijn Slager, Stefan de Witte en Melvin Hulst gehuldigd voor hun titel op het NK SERC team Reddingszwemmen. Ze worden uitgedaagd om in een noodsituatie de juiste dingen te doen op en naast het water om levens te redden. Dit kan te maken hebben met brand, ongelukken of verdrinking. Kyano Veijer stal onze harten door een prachtig shirt te overhandigen aan Bert Kuijers, hij werd Nederlands en Europees Kampioen Mini bike. Ook de Hippische sport doet het goed in Staphorst: Aisha Smit en Eline Slager wonnen het NK Indoor Springen en Nicky Snijder het NK Dressuur.

Christian Haasjes had afspraken gemaakt met de voorzitter van Sport & Business vorig jaar. Bijvoorbeeld dat hij eerste zou worden op het NK Skeeleren in Staphorst. “Soms zit het tegen”, waren de woorden van Christian. Hij sleepte wel drie eerste plekken in de wacht op het NK skeeleren bij de junioren. Danny van der Sluis won de SuperCup wegrace. Daarnaast stonden er twee voor de club van ondernemers ‘nieuwe‘ sporten op het podium. Frans Mussche won het WK obstacle run, hij runt in Staphorst de beste trainingslocatie voor obstacle sport van Nederland. En Jeanine Bisschop op het EK Kettlebell, ze kon heel eenvoudig uitleggen wat dat inhield. “Je houdt in elke hand een halter (kettlebell) van 20 kg en die druk je gedurende 10 minuten zo’n zestig keer boven je uit. Dat doe je niet alleen met je armen, maar met je hele lijf.’ Letterlijk en figuurlijk een krachtige vrouw.

Een avond met verhalen van mensen met een passie voor sport. En daar willen de ondernemers van Sport & Business Staphorst aan bijdragen. Een prachtige samenkomst op de sportersavond 2020.