Ondernemers in Staphorst proosten op 2020

20 januari 2020

Woensdag 15 januari kwamen de ondernemers uit Staphorst welke verbonden zijn aan de Industriële Contact Club Staphorst, Sport & Business Staphorst en de Ondernemersvereniging Staphorst Rouveen samen bij Restaurant Stien voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.

Ruim honderd ondernemers proosten op 2020. Samen keken ze terug en vooruit onder leiding van Klaas Klein, voorzitter van de Industriële Contact Club Staphorst. Sinds de ledenvergadering in december heeft hij de voorzittershamer overgenomen van oud-notaris Henk Bouman. Er werd stil gestaan bij de moeilijke en mooie momenten van 2019 en vooruitgekeken. De genodigde ondernemers waren daarbij zelf het middelpunt en werden geïnterviewd.

Terugblik
Martin de Weerd van Van Essen de vakschilder heeft een paar jaar geleden het schildersbedrijf overgenomen van Gert van Essen en adviseert eenieder die zo een kans krijgt dit met beide handen aan te pakken. Klaas Kooiker van RoodBlond is tevreden over de verkoop van Poortman Makelaars aan Klariska Kuiers en heeft vertrouwen in een mooie toekomst voor haar. Erika Keizer werkt aan project Stien met haar gelijknamige restaurant waar ruim 60 kunstenaars zich voor inschreven om kunstenares Stien Eelsingh te evenaren.

Vooruitblik
Hendrik Bloemert van Bloemert verwacht dat we binnen afzienbare tijd in de ‘cloud’ werken. Henk Meesters van Meesters Tweewielers licht de aanwezigen in over de nieuwe mogelijkheden van de leasefiets, dat is voor medewerkers en ondernemers een gezonde kans. En Henk Veld van bouwkundig advies Veld geeft aan het in de toekomst iets rustiger aan te gaan doen.

Dat is nog maar een greep uit de antwoorden op de vele vragen die gesteld werden. De avond gaf een mooie kijk op wat er speelt binnen ondernemend Staphorst.