Terugblik – bedrijfsbezoek Agro Giethoorn

7 oktober 2022

We blikken terug op een super mooie avond bij Agro Giethoorn! De avond startte met de presentatie van Pieter Winter, in ongeveer drie kwartier wist hij ons als gasten te informeren over zijn inspirerende bedrijf. Na de presentatie volgde in twee groepen de rondleiding, we hebben mogen horen en zien wat de regels zijn op een pluimveebedrijf met jaarlijks 1 miljoen kippen.

We hebben mogen ervaren wat er bij komt kijken als je ruim 300 ha aardappels teelt voor de chips- en frietindustrie. Tot slot hebben we informatie verkregen over hoe het gehele bedrijf verdienmodellen heeft gemaakt met een grote biovergisting en een drooginstallatie van afvalstromen.

Na de rondleiding was het tijd voor de borrel. Aan het eind van de avond kregen alle aanwezige gasten nog een overheerlijk bierpakket mee wat gemaakt is door de hop en gerst die door het bedrijf zelf wordt geteeld. Wij als bestuur kijken terug op een succesvol en leerzaam bedrijfsbezoek, Pieter Winter nogmaals hartelijk bedankt! bekijk hier alle de foto’s!