Buro De Haan

‘Beter Bouwen’ met Buro De Haan

Vraag iemand naar de definitie van “beter” en je zult een hoop verschillende antwoorden krijgen. Wat is dan “beter bouwen”?

Voor ons houdt beter bouwen met name in dat wij de bouw anders benaderen dan traditioneel. Waar de bouw een vrij traditionele sector is met een laag innovatieniveau, hoge faalkosten, een laag rendement en waar fysiek zware arbeid als gebruikelijk wordt gezien, daar geven wij vol gas op innovatie. Dat moet ook wel, want we staan voor een serie forse uitdagingen: klimaat- en milieudoelstellingen, schaarse, en daardoor onbetaalbaar, wordende woningen en een tekort aan gekwalificeerd personeel. Het moet dus anders, of “beter”!

Vanuit Buro de Haan zetten we volop in op om beter te bouwen. Iedere dag denken we na over hoe we beter, sneller of goedkoper kunnen bouwen afhankelijk van het type opdracht. Dat doen wij vanuit zes bedrijfsonderdelen.

Gebiedsontwikkeling
Een idee om te bouwen is maar een idee. Voor er een schep de grond in gaat zijn daar al flink wat ambtelijke procedures en besluitvorming aan vooraf gegaan. Wij kennen hierin de weg en zorgen dat een idee werkelijkheid wordt. Door de nauwe samenwerking met de andere afdeling werken wij concreet en resultaatgericht.

Architectuur
Zonder doordacht ontwerp geen gebouw. Onze architecten kijken niet alleen naar het mooie plaatje maar ontwerpen vanuit de gebruiker. Hoe werk of woon je in een gebouw? Wat is mooi en wat is praktisch? Wij maken een ontwerp, zet onze virtual reality bril op en laat het ontwerp van je woning of bedrijfspand op je inwerken alsof je er werkelijk in verblijft.

Engineering
Een gebouw moet er mooi uit zien, dat is vanzelfsprekend. Maar het moet ook gezond en veilig zijn. Veel daglicht en goede ventilatie. En je wil er liever niet aan denken, maar mocht er brand uitbreken, laat er dan in ieder geval nagedacht zijn over hoe je veilig naar buiten kan! Onze engineers werken nauw samen met de architecten waardoor er in het ontwerp rekening gehouden wordt met deze “moetjes”.

Constructie
De constructieve berekening van een gebouw wordt vaak gezien als een sluitpost en dus vooral niet te veel kosten. Maar wat nou als er iets meer tijd gestopt wordt in slim toepassen van de juiste materialen en in de juiste hoeveelheid? Want grondstoffen zijn duur! Wij geloven in een integrale denkwijze waarbij alle disciplines samenwerken, dus ook constructie, om tot een optimaal gebouwontwerp te komen.

Maatvoering
De bouwplaats van buiten naar binnen halen en van binnen naar buiten. Een goed doordacht ontwerp is mooi, maar het moet ook passen op de bouwplaats. Vooral bij renovatie, waarbij goede tekeningen van de bestaande situatie ontbreken, een must om het in een keer goed te doen. Met de meest moderne apparatuur brengen wij bestaande situaties in kaart en zetten nieuwe bouwplannen uit.

Informatietechnologie
Wat gebeurt als je ambachtelijke bouwkennis samenvoegt met innovatieve IT-oplossingen? In ieder geval heel boeiende uitkomsten! Handwerk en repeterende werkzaamheden in zowel voorbereiding als uitvoering die geautomatiseerd worden, fabrieksmatig bouwen en minder fysieke belasting op de bouwplaats.
Buro de Haan IT is ontstaan vanuit jarenlange praktijkervaring met tekenen, modelleren en werken met BIM en fabrieksmatig bouwen. Onze oplossingen om sneller, slimmer en efficiënter te werken zijn volledig gebaseerd op praktijkscenario’s. Geen generieke oplossingen maar specifieke tools voor specifieke vraagstukken.

Van woning tot bedrijfspand
Met onze alles onder 1 dak benadering van het bouwproces maken wij een idee voor een nieuwbouw of renovatie, woning of bedrijfspand werkelijkheid. Van ambtelijke procedure tot volledig uitgedacht ontwerp en de bijbehorende bouwkundige onderbouwing. Dat is volgens ons “Beter Bouwen”!

Bedrijfsnaam:

Buro De Haan

Adres:

Achthoevenweg 34a

Postcode:

7951 SK

Plaats:

Staphorst

Contactpersoon

Patricia de Haan

Ep.dehaan@bdh.nl
T0522 468127