Walking dinner

21 september 2020

Met gepaste voorzichtigheid heeft Sport & Business Staphorst haar activiteitenprogramma opgepakt. Afgelopen vrijdagavond stond het Walking Dinner in de agenda van de vele ondernemers die de bijeenkomst bezochten. De aftrap met koffie en een heerlijke koek was bij Hofstede Motoren waarna er langs de nieuwe locatie van De Patrijs naar Kooiker Bouw werd gewandeld waar Roelof Kooiker en de heren Eggen gezamenlijk hun gasten ontvingen. De aftrap met koffie en een heerlijke koek was bij Hofstede Motoren waarna er langs de nieuwe locatie van De Patrijs naar Kooiker Bouw werd gewandeld waar Roelof Kooiker en de heren Eggen gezamenlijk hun gasten ontvingen.

Sport & Business Staphorst 2020
“Een nieuw logo voor Sport & Business Staphorst doet intrede”, vertelt Bert Kuijers voorzitter Sport & Business Staphorst. “De website is getransformeerd, maar ook langs de sportvelden op de sponsorborden zal het nieuwe logo zichtbaar worden. Passend bij de transformatie waarin Sport & Business zit willen we de veranderingen zichtbaar maken. Ondanks het coronavirus zijn we een groeiende en energieke club van ondernemers die elkaar weten te vinden. Sport verbindt. Bijvoorbeeld door de komende activiteit op 7 oktober bij Zaal Spoorzicht (onlangs lid geworden). Samen met AMBC zorgen we voor een spreker met sporen in sport en bedrijfsleven en nodigen we onze leden en sponsoren van AMBC uit. Ben je ondernemer binnen of buiten Staphorst en wil je erbij zijn? Stuur dan een mailtje naar info@sebstaphorst.nl Je bent van harte welkom!”. Verder kondigde Bert Kuijers een nieuw bestuurslid aan. Het huidige driekoppige bestuur bestaande uit Bert Kuijers, Rolf Tempelman en André Harke wordt vanaf nu versterkt door Nick Eggen van De Patrijs catering & events.

Hofstede Motoren
Hofstede Motoren is de specialist in sportmotoren van noord en midden Nederland. Als Husqvarna dealer hebben ze een breed scala aanbod in nieuwe en tweedehands motoren. Daarnaast bieden ze een ruim aanbod aan motorkleding. Klaas Hofstede: “Vanaf 4 jaar zit ik op de motor, de motorcross is ons thuis met de paplepel ingegoten. Toch is de sport verandert. Er zijn meer recreanten in Nederland die crossen maar er wordt over het algemeen minder hoog gepresteerd in de top door Nederlanders. Doordat er in Nederland maar beperkt en alleen op aangewezen plaatsen gecrost mag worden is het nooit echt een breedtesport geworden. Daar zijn landen met meer ruimte gewoonweg beter in. Voor de handel is meer recreanten goed. Maar mijn sporthart doet wel eens pijn dat we geen gepassioneerde jonge topsporters hebben op dit moment. Ik hoop dat dat verandert zodra de AMBC de crossbaan weer op orde heeft.”

De Patrijs Catering en Events
“Met de overname van Koggel Events hebben we een breder aanbod gekregen wat goed van pas komt tijdens deze corona-periode. We kunnen beter en uit eigen magazijn materiaal inzetten voor feestjes op locatie. Dat maakt dat we groeiend zijn met onze catering. Door de overname van Koggel in Balkbrug moesten we ons splitsen over twee locaties. Behalve dat dat logistiek veel transport met zich meebracht waren beide locaties met keukens van maximaal 20 m2 te klein om te groeien. Daarvoor hebben we een oplossing gevonden in een te kopen pand in Staphorst, centraal gelegen in ons werkgebied. We gaan nu van twee keukens van krap 20 m2 naar één professionele keuken van 105 m2. Daarnaast is er voldoende ruimte voor kantoren, opslag en het logistieke gedeelte van aan- en afvoer van eten en verhuurmaterialen. We kunnen niet wachten om daar uit de startblokken te gaan”, aldus Egbert Eggen.

Kooiker Bouw
De afsluiting met diner vond plaats bij Kooiker Bouw. Roelof Kooiker en Egbert Eggen namen de gasten mee naar hun dagelijkse uitdagingen. Egbert op gebied van catering en aankleding (ter plaatse hebben ze flink uitgepakt) en Roelof ging figuurlijk een etage lager en vertelde aan de hand van vele voorbeelden over de specialisatie van zijn bedrijf: kelderbouw. Maar daarnaast wordt er ook gewerkt door het bedrijf aan woningbouw, utiliteitsbouw en weg- en waterbouw. De unieke combinatie van bedrijfspresentaties maakte dat het een heerlijk en aangenaam verpozen werd aan de Burgemeester Nawijnstraat.